Pastrav si ciupercute la gratar

de Adinacarla in Pastrav, 2 Mai 2013 | 6233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav
  • 3-4 ciuperci mai mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • apa
  • un strop de ulei
  • sare
  • faina de malai
  • Pentru sosul de usturoi
  • 6 catei de ustuoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si ciupercute la gratar:

Spalam bine pestele ( eu de data asta am avut peste congelat). Pisam bine cateii de usturoi si-i amestecam cu zeama de la jumate de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Cu "sosul" obtinut ungem bine pestele, in interior cat si pe exterior. Punem pestele intr-un castron pe care-l acoperim cu folie alimentara si-l tinem la frigider 1-2 ore pana cand il vom pune pe gratar.

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim ciupercile. Le curatam si le scoatem piciorusele. asezam ciupercile pe gratar si dupa cateva minute vom pune si pestele.

Cat timp se fac pe gratar pestele si ciupercutele pregatim mamaliga si sosul de usturoi.

Mamaliga

Punem apa la fiert si adaugam in ea sare si ulei. cand apa incepe sa fiarba adaugam faina de malai in ploaie si amestecam cu grija sa nu se formeze "cocoloase'.

Sosul de usturoi:

Pisam bine cateii de usturoi, punem sare, piper si ulei adugam treptat in timp ce frecam usturoiul pana devine ca o mainoneza. La final adaugam smantana si omogenizam.

O reteta simpla, rapida dar gustoasa.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si ciupercute la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel