Pastrav somonat cu sos exotic picant

de nico15 in Pastrav, 26 Feb 2011 | 7823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de peste

Crusta :

  • 20 g de migdale
  • 20 g de migdale
  • 5 g de mustar cu bobite
  • 5 g sos de stridii
  • 5 g sos iute Vifon
  • rozmarin
  • sare

Sos :

  • 20 g rodii
  • 20 g mango
  • 1 fir ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mai mica
  • 1 catel de usturoi 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat cu sos exotic picant:

 
Pestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic.

Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de copt in interior peste care vom aseza pestele si vom da la cuptor 20 de minute.

Preparam sosul: se taie mango in cubulete mici, se taie tondele usturoiul, tocam ceapa rosie si cea verde, adaugam semintele de rodii stropim cu zeama de lamaie, separat facem dressingul din zeama de lamaie si ulei de masline, se sareaza si se da la rece 10-15 minute.

Mie mi-a placut mult sosul si am preparat mai mult de aceea am si asezonat din belsug pestele. Ideea sosului mi-a venit dupa ce am citit o reteta a principesei Maria a Romaniei, numai ca eu am mai adaugat cateva ingrediente si am preparat un pic diferit. Sper sa placa.

Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu sos exotic picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

cismaru_nicoleta 1

26.02.2011, 22:54

Imi place mult pastravul,mai ales cum l-ai preparat tu,cred ca e o bunatate

nico15 1

27.02.2011, 08:40

multumesc mult dragelor, pofta buna

elena1988 1

27.02.2011, 10:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat pe pat de praz si ardei