Pastrav umplut

de mihaelar63 in Pastrav, 4 Mar 2013 | 8452 vizualizari

 

Am vazut pe undeva o imagine cu peste umplut . Reteta in turca sau uzbeka nu ,, pricepisi '' nimic . Asa ca am ,, brodat '' eu ceva pe baza imaginii. Sunt super-multumita de rezultat si am sa repet experienta .

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi [ 300 gr/ buc ]
  • 1 borcan mic ciuperci feliate
  • 1/2 ardei rosu
  • 1legatura patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • 4 linguri orez fiert
  • sare
  • 100 ml ulei masline
  • 100 gr faina de malai
  • piper
  • 150 ml smanatana slaba 12 %
  • 2-3 frunze spanac
  • 2-3 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav umplut:

 Pestele se curata [ se lasa capul ] . Se  condimenteaza cu sare , piper si se da prin faina de malai . Se pune pastravul asezat pe burta intr-o tava .

Ardeiul taiat cubulete , , jumatate legatura de patrunjel , coditele de ceapa , orezul , sare , piper si ciupercile scurse de lichid se amesteca .

Pastravul se incizeaza pe spate pornind de la cap pana aproape de coda . In buzunarul format se introduce amestecul de orez cu ciuperci .

Stropiti cu ulei si dati la cuptor 20-30 min. pana pestele este usor rumenit .

Smantana , ceialalta jumatate de legatura de patrunjel , sare, usturoiul si frunzele de spanac le mixati cu ajutorul unui blender vertical .

Serviti pestele cu sosul de smantana , decorat cu ingrediente folosite la preparare .

TIPS-URI

1

Pastravul se spala cu apa putin otet de 9% , obisnuit pentru a nu mai fi asa plin de substanta vascoasa ce-i este specifica .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav umplut" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume