Reteta de fata este una ruseasca si care este facuta in asa fel, incat trebuie deschis doar borcanul si poate fi servita imediat, fara a mai adauga ceva.
Ingredientul principal este pastravul de nuc sau stiintific denumit,Polyporus squamosus.
Salata este echilibrata la gust si foarte usor astrigenta.
Va indemn sa incercati!
Ciupercile le spalam si inlaturam piciorul pana sub palarie. Nu-l vom folosi deoarece este tare.
Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le vom stropi cu suc de lamaie.
Vinul, apa si uleiul le amestecam si adaugam foile de dafin, ienibaharul boabe, piperul si sarea. Lasam sa dea in clocot si fierbem 8-10 min.
In borcane bine spalate, asezam mai intai ciupercile, nu oprim flacara pana nu completam borcanele pana la baza borcanului cu marinada.
Inchidem ermetic cu capac si sterilizam la bain-marie 15 minute.
Se pastreaza la racoare!
1
In cazul in care nu aveti pastravii de nuc la indemana, se poate prepara si din Pleurotus
2
Inainte de a inchide cu capac, pentru a fi cat mai etans, stergeti marginea borcanului cu un servetel