De multă vreme vroiam să pregătesc pate în casă pentru că îmi place foarte mult dar evit să cumpăr din comerţ. Si cum am pregătit şi o pâinică cu cartofi foarte bună,s-a potrivit de minune.Dar nu puteau lipsi nici roşiile şi ceapa verde. Este o reţetă foarte simplă.Eu am adaptat-o gusturilor mele.
Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite.
Ceapa curatata am taiat-o cubulete.
Morcovul curatat l-am dat pe razatoare.
Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt, ceapa si morcovul,putina sare si am acoperit tigaia cu capac.
Am lasat 10 minute pâna când s-a înmuiat ceapa, apoi am pus si ficaţeii de pui.
Am pus sare, piper, nucsoara si cimbru.
Nu puneti foarte mult, veti mai adauga la final daca este cazul.
Am lasat sa se prajeasca putin si ficatul, am pus cam 100 ml apa,am acoperit iarasi tigaia si am mai lasat pâna a scazut apa si ficaţeii au fost facuţi.
Am lasat sa se racoreasca putin, apoi am dat amestecul prin masina de tocat carne, folosind sita cu ochiuri mici.
Am mixat restul de 150 g unt, apoi am adaugat câte o lingura de pasta de ficat, mixând dupa fiecare.
Am pus pateul în borcane (unul de 320 ml si unul de 270 ml), am topit unt si am pus deasupra ca sa nu se usuce la suprafata.
Am acoperit cu capace si l-am pus la frigider.
Nu cred ca va sta prea mult acolo,deci nu pot sa va spun cât se pastreaza.
Poftă bună !!!