Pate de Craciun

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2012 | 6482 vizualizari

 

Seria retetelor "din resturi" continua cu un aperitiv delicios. De sarbatori, mai mereu ajung sa mut de colo, colo, in frigider, cate o bucata de lebar, una de caltabos, o jumara doua. Astfel mi-a venit ideea "geniala" :D de a transforma aceste delicatese intr-o alta delicatesa ;).

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morcov 1 bucata,
  • ulei de floarea soarelui,
  • caltabos 1/2 bucata,
  • lebar 1/2 bucata,
  • jumari 5-6 bucati,
  • unt 100 g,
  • mustar simplu 50 g,
  • mustar Dijon 50 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de Craciun:

Ceapa si morcovul se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. In vasul robotului de bucatarie se pun bucatile de lebar, caltabos, jumarile, amestecul de ceapa, untul, mustarul si mirodeniile. Se amesteca energic pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Se serveste rece, pe paine, acompaniate de muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

29.12.2012, 09:28

Laurenta, Eduard09

Panacris 1

29.12.2012, 09:28

Dodalinda, Ana

Panacris 1

29.12.2012, 09:29

Mihaela , ma straduiesc si eu, ca produsele finale sa arate si bine, nu numai sa fie gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence