Pate de ficat

de Lau in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 4684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita busuioc
  • sare dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri maioneza
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat:

Se spala si se curata ficatul bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin. Se spumeaza de cate ori este nevoie.

Separat se topeste untul si se caleste jumatate de ceapa si jumatate de capatana de usturoi (curatate si taiate marunt) Se adauga busuiocul si ficatul fiert. Se adauga o cana de apa in care au fiert ficateii si se calesc impreuna 5 minute. Daca mai este nevoie se mai adauga apa.

Se lasa la racit si cand aproape s-a racit se da prin masina de tocat carne de 2 ori, se taie ceapa ramasa si usturoiul marunt si se da si el prin masina de tocat ultima data cand dam ficatul. Se adauga maioneza si sare dupa gust, se pune intr-o cutie ermetica si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute