Pate de ficat de pui

de cristina1985 in Ficat, 28 Dec 2018 | 3472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de pui
  • 300 g ceapa alba
  • 1 lg-ta sare
  • 2 lg-te piper
  • 1/2 lg-ta nucsoara
  • 1 lg-ta cimbru
  • 75 g unt
  • Pentru sotat:
  • 25-50 g unt sau ulei, ulei cocos (1 lg-ta)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de pui:

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe  20 minute. Se adauga ficatul ,curatat de pielite si se fierbe,  pana este facut. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru,nucsoara .Lasati sa se evapore apa (puteti mari flacara) si  adaugati 25 g unt, sau ulei, sau ulei cocos (fara gust si miros) .Eu am folosit ulei de cocos pentru rumenire .Caliti putin ficateii cu ceapa, dupa care  lasati la racit. 

Se pun in blender, se fac pasta , apoi se adauga untul  in doua transe si se continua pasarea. Va rezulta un pate fin, care trebuie tinut la frigider 1-2 ore. Cine doreste , poate topi putin unt si sa-l toarne peste pate, pentru a rezista mai mult. 

Eu prefer pateul moale,la temperatura camerei,de aceea nici nu a rezistat mult (m-am si servit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat in lapte si mazare cu ciuperci