Pateu de linte

de Valclaudia in Mancaruri de post, 18 Aug 2013 | 5297 vizualizari

 

Dureaza putin prepararea, doar ca trebuie sa avem lintea hidratata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr linte rosie
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita (cu varf) amidon alimentar
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 varf de lingurita fulgi de chili
  • frunze uscate de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte:

Lintea am pus-o de seara la hidratat.

Am aruncat apa ramasa, am clatit lintea cu apa rece si am pus-o la fiert 5 minute la foc potrivit.
Dupa ce a fiert, am scurs apa de pe ea si am lasat-o sa se raceasca.

Ceapa se curata si se taie in 4. Se marunteste la robot, adaugam lintea scursa de apa si uleiul si obtinem un amestec de consistenta supelor-crema.

Condimentam acest amestec si il punem la fiert la foc mic. Lasam sa fiarba si la final, cand credem ca am obtinut consistenta dorita presaram peste mancare 1 lingurita de amidon si amestecam sa nu se faca cocoloase.

Ungem un bol cu ulei, il tapetam cu fulgi de ardei iute, bobite de mustar si frunze uscate de telina. Turnam pateul de linte in bol, il lasam sa se raceasca apoi il tinem pana a doua zi la frigider.

Inainte de servire il rasturnam pe o farfurie

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]