Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2011 | 6504 vizualizari

 

Statul departe de cuptor nu a durat mult, doar câteva zile și m-am apucat de copt. Pateurile acestea sunt simplu de făcut, cu ce umpluturi doriți și sunt o variantă delicioasă de aperitive.

 

INGREDIENTE

  • o pungă de ciuperci congelate
  •  cașcaval
  • un pachet de aluat de foietaj
  • 2 cepe rosii
  •  ardei
  • vin alb si rosu
  • un ou
  • pătrunjel si cimbru verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată:


Am tocat legumele și le-am călit în ulei de măsline. Am turnat puțin vin alb pentru aromă și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până s-a evaporat tot lichidul, apoi le-am sărat și piperat.
După ce s-a decongelat, dintr-o parte a aluatului am tăiat pătrate de aproximativ 10 cm și din celalaltă, fâșii de 1 cm cu care am făcut marginile pateului. O parte le-am umplut cu ciuperci, iar cele pentru cașcaval le-am lăsat goale. Le ungem marginile cu ou bătut și le coacem 25-30 minute la 180 grade.

Peste pateurile goale am pus câteva felii de cașcaval și le-am lăsat în cuptorul stins, dar încă cald, să se topească.
O ceapă roșie am tăiat-o rondele și am prăjit-o în ulei la foc mic timp de 3-4 minute până devine sticloasă, amestecând des să nu se ardă. Am turnat peste ea puțintel vin roșu, am presărat zahăr și le-am mai lăsat pe foc încă 5 minute amestecând continuu până se caramelizează.
Pateurile cu ciuperci le-am ornat cu cimbru proaspăt și cele cu cașcaval cu ceapă caramelizată. O minunăție!

 Să aveți poftă bună!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrob de oua a la Motan