Pateuri cu crenwurst

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 10323 vizualizari

 

Rapid si usor de facut, aspectoase si placute la gust.

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foetaj “Linco”
  • 6 bucati crenvurst (afumati)
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval
  • una legatura frunze de patrunjel
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu crenwurst:

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol.  Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, frunzele de patrunjel, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Intr-o cratita se pune uleiul si cand s-a incins, se adauga crenvurstii , se tine pe foc 15’ in care se amesteca sa nu se arda.

Se ia foaia de placinta, se intinde amestecul pe toata suprafata ei, dupa care rulam foaia si strangem aluatul la capete.

Cu ajutorul unui cutit  taiem bucatele de aprox 5cm , pe care le asezam in tava pregatita din timp (cu hartie de copt), astfel incat partile taiate sa fie cu fata in sus si in tava.

Cu ajutorul unei pensule vom unge fiecare pateu cu galbenusul ramas, dupa care vom pune pe fiecare ,deasupra, cate putin cascaval ras. Se da la cuptor pt aprox. 30’, dupa care se scot pe un servet de hartie, pt indepartarea excesului de grasime.

  Pofta buna!

TIPS-URI

1

crenwurst 

2

aluat foetaj

3

oua

4

cascaval

5

verdeata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crenwurst" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

11.04.2010, 22:43

simplu si ce gustos ,felicitari

epurasha2bb 1

15.04.2010, 17:23

5 furculitioane dela mine! exact genul meu de aperitiv! am facut si eu ceva asemanator , cochilii se cheama , dar am sa incerc si varianta ta ! super arata!si mai am o foaie de aluat asa ca i-am gasit rostul!

ralu_ca 1

19.08.2014, 15:01

buuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv foietaj cu carne