Peltea de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 4 Oct 2013 | 17478 vizualizari

 

Daca am nimerit niste gutui sanatoase, fara "locuitori", era pacat sa arunc cotoarele care au ramas de la dulceata. Asa am facut din ele peltea. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui (eu am folosit cotoarele ramase)
  • 500g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt).

Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri).

Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult.

Se strecoara zeama rezultata si se masoara  cantitatea.

Intr-o cratita se pune la fiert zeama rezultata cu tot atata zahar.

Mie mi-a rezultat 500ml zeama si am pus 500g zahar.

Se fierbe pana se leaga bine. (rece nu trebuie sa curga)

Cand este legata cat doriti se pune fierbinte in borcane, se pun capacele si se lasa la recit invelite intr-o patura.

Se eticheteaza si se pun in camara.

Este foarte buna, are textura mierii dar cu aroma si gust de gutui!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sylvia 1

05.10.2013, 17:39

bestial arata bravoooo , e multa munca si rezultatul e pe masura !

MotanLaOale 1

05.10.2013, 18:28

Multumesc

Sim0na 1

07.10.2013, 11:12

la favorite cu ea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui