Pepelle

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2013 | 12660 vizualizari

 

am primit aceasta reteta de la o prietena, o cheama Loris Georgiana din Timisoara, dar locuieste in Germania. Am vazut prezentarea pe facebook si pe pagina ei si mi-a placut tare mult. Am rugat-o sa-mi dea reteta si iacata-ma azi, am pus-o in practica. Este un aluat pe baza de branza dulce si se foloseste produs finit ca aperitiv, antreu. Este bunnnnnnnnnnnn!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce
  • 200 gr margarina rama
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 2 galbenusuri ou
  • 100 gr cascaval (am adaugat eu)
  • 1 lingurita sare (am adaugat eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepelle:

Intr-un castron punem faina, amestecam cu praful de copt si sarea, apoi frecam bine cu margarina. Adaugam branza dulce si galbenusurile, se framanta bine si se pune la  rece (neaparat ) pina a doua  zi. Apoi  a doua zi luam aluatul, il intindem la grosimea de cca 2 cm. Cu o pensula  ungem cu ou batut, presaram cascavalul razuit si cu un pahar sau daca aveti modele diferite taiem si asezam in tava unsa si tapetata cu hirtie de copt. Dam  la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Lasam la copt pina se rumenesc bine.

O minune de aperitiv, cu siguranta o sa va placa. Multumesc Georgiana pentru reteta, intr-adevar un aperitiv de nota 10, cu felicitarile de rigoare.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui cascavalul cu seminte de susan, chimen sau mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepelle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

babi5 1

20.06.2013, 12:31

multumesc Sidy

babi5 1

20.06.2013, 12:33

Constelatialeu chestiile sunt mai mult brinza dulce decit aluat si sunt super bune ca aperitiv

babi5 1

20.06.2013, 12:33

adry88 te pup sio-ti multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv