Pepenași murați

de elucubratiiculinare in Muraturi, 1 Noi 2012 | 4931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg pepeni verzi mici,
  • 1 kg morcovi,
  • 2-3 kg gogonele,
  • 5 crenguțe de vișin,
  • 5 crenguțe uscate de mărar,
  • 5 buc hrean,
  • 20 g sare la 1 litru de apă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepenași murați:

Pepenașii, morcovii, gogonelele se spală bine. Se aranjează într-un butoi, se pun deasupra crenguțe de vișin și de mărar. Hreanul se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se pune și el în butoi. Se pregătește o saramură. Se pune apa la fiert, se adaugă 20 g sare la 1 litru de apă și se amestecă bine până se dizolvă sarea după care se stinge focul. Saramura se toarnă peste pepenasi. Se închide butoiul cu capac, având grijă ca pepenașii să stea în saramura, eventual punem o greutate deasupra (de exemplu o sticlă de plastic plină cu apă). Se vântură apa pentru 2-3 zile, apoi așteptăm să se mureze - 2 săptămâni dacă este cald sau o lună dacă este mai frig.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepenași murați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

03.11.2012, 18:59

multumesc

user2012 1

17.10.2013, 16:02

apa fierbinte sau racita??????
multumesc

elucubratiiculinare 1

18.10.2013, 17:15

apa calduta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pepeni verzi murati in saramura