Pere aromate in sirop

de simona72 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 4035 vizualizari

 

Din gama retetelor rapide si gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • 2 pastai cardamon
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt decor:
  • o capsuna
  • o lingura iaurt gras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere aromate in sirop:

Perele se curata de coaja, se pastreaza codita, iar partea opusa sa taie in plan drept si se scot simburii. Se pune apa cu zaharul la fiert si se adauga toate mirodeniile in apa. Cind incepe sa fiarba se pun perele, deasupra se pune un capac facut din hirtie de copt. Se lasa perele sa fiarba 5 minute, se scot iar siropul se lasa 30 minute, pina scade si devine un sirop gros. Se pune para pe farfurie, peste para se toarna sirop si se serveste cu o lingura iaurt gras si o capsuna taiata felii pt aspect si culoare. 

TIPS-URI

1

iaurtul se poate inlocui cu smantina sau inghetata de vanilie, iar capsuna cu o frunza de menta

2

perele trebuie sa fie tari

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere aromate in sirop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de măsline - Rapidă, gustoasă și fără coacere

ieri la 10:25

Salata broccoli

de MarioC 1

pe 12.08 la 20:05

Placinte cu branza dulce - Bune ca la mama acasa

de laura_n 7

pe 12.08 la 13:58

Tiramisu Raffaello - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 12.08 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca