Pere aromate in sirop

de simona72 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 3963 vizualizari

 

Din gama retetelor rapide si gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 3 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • 2 pastai cardamon
  • 1 plic zahar vanilat
  • pt decor:
  • o capsuna
  • o lingura iaurt gras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere aromate in sirop:

Perele se curata de coaja, se pastreaza codita, iar partea opusa sa taie in plan drept si se scot simburii. Se pune apa cu zaharul la fiert si se adauga toate mirodeniile in apa. Cind incepe sa fiarba se pun perele, deasupra se pune un capac facut din hirtie de copt. Se lasa perele sa fiarba 5 minute, se scot iar siropul se lasa 30 minute, pina scade si devine un sirop gros. Se pune para pe farfurie, peste para se toarna sirop si se serveste cu o lingura iaurt gras si o capsuna taiata felii pt aspect si culoare. 

TIPS-URI

1

iaurtul se poate inlocui cu smantina sau inghetata de vanilie, iar capsuna cu o frunza de menta

2

perele trebuie sa fie tari

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere aromate in sirop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca