Pere in sos de vin

de jolygina in Prajituri, 17 Aug 2010 | 5876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere (pentru o portie)
  • 100g vin rosu
  • 3 linguri zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • un varf cutit de scortisoara
  • frisca pentru decor
  • o mana de nuci macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin:

se curata perele de coaja

pune vinul impreuna cu mirodeniile ,

dupa ce a inceput sa clocoteasca il mai lasam sa fiarba 3-4 min dupa care punem perele in sosul de vin si le lasam sa fiarba cam 10-15 min ,pana patrunde bine siropul de vin in pere

scoatem perele pe o farfurie sa se raceasca dupa care lasam siropul sa mai fiarba 5-10 min pana mai scade putin si se ingroasa ,

dupa ce s-a racit adaugam nucile macinate in sirop si turnam totul peste pere

 

cand s-a racit se orneaza cu frisca(eu nu am avut frisca asa ca le-am mancat asa)

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]