Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu

de ala_oancea in Vita, 15 Mai 2009 | 7910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 50 gr orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper, boia
  • condiment pentru chiftele
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare, piper, boia
  • Garnitura:
  • 1 punga conopida congelata
  • 1 punga broccoli congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu:

Orezul se fierbe 10 minute, se scurge si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu carnea tocata, usturoiul dat prin presa, ceapa data pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat, albusul si pesmetul. Se condimenteaza si se framanta bine. Se formeaza perisoarele care se fierb in apa cu sare pentru 20 de minute. Cand sunt gata se scot cu o spumiera.
Legumele se fierb in apa cu sare.
Pentru sos se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga vinul rosu si se lasa la fiert. Faina se amesteca cu smantana si se adauga la sos. Se adauga si sosul de rosii si se condimenteaza. Se fierbe cateva minute pana se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ANCA 1

15.05.2009, 22:55

cred ca-s ff gustoase!

JamieO 1

16.05.2009, 00:09

The bestial!

ala_oancea 1

16.05.2009, 09:02

Va multumesc ! Este buna si usurica mancarea asta. Sosul are smantana, dar puteti incerca varianta cu unt de la Bourguignonul de ciuperci care mi s-a parut mai gustoasa, mai fina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CARNE ASADA