Pernite cu sunca si porumb

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 5481 vizualizari

 

Sunt excelente pt pus pachet la scoala sau la birou.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 3 lg ulei de masline
  • lapte cat cuprinde

Pt.umplutura:

  • 150 g sunca sau muschi file
  • 1 conserva porumb
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 g masline negre feliate
  • 100 ml bulion
  • 100 g cascaval
  • sare, piper

Pt.uns:

  • ketchup de casa
  • busuioc macinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu sunca si porumb:

Se pune drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu zaharul si 1 lg de faina. Se amesteca putin si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intr-un vas se pune faina, sarea, uleiul si oul batut. Se toarna maiaua si se amesteca cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut ata cat este necesar. Se framanta pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Se lasa la dospit.

Intre timp pregatim umplutura. Se taie sunca bastonase, gogosarul cubulete apoi se amesteca impreuna cu porumbul si maslinele. Se adauga bulionul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cascavalul se taie feliute mai late si subtiri.

Aluatul se imparte in doua si se intinde pe masa de lucru. Se taie in patratele potrivite (aproximativ 9x9). Se pune cate o lingura de umplutura si doua felii de cascaval pe mijlocul patratului, se ia un alt patrat din celelalt aluat (care a fost intins si impartit la fel) si se acopera formand o pernita. Cu ajutorul unei furculite apasam pe marginile aluatului pentru a se prinde bine intre ele si a nu se dezlipi in timpul coacerii. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung pernitele cu ketchup si se presara busuioc macinat. Se da la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc atat calde cat si reci!

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice ca si umplutura in functie de gusturi.

2

Busuiocul poate fi inlocuit cu oregano.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu sunca si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi cu sunca si ciuperci