Peste la cuptor cu fenicul si rosii

de Bucataras in Peste, 8 Noi 2009 | 12833 vizualizari

 

Reteta ii apartine lui Jamie Oliver, cu care va intilniti saptaminal prin cartile de colectie ale Jurnalului national. In loc de somon am folosit insa dorada si lup de mare

 

INGREDIENTE

  • 2 dorada, 2 lupi de mare
  • ulei de masline
  • piper negru
  • sare
  • un bulb de fenicul taiat subtire (l-am dat pe razatoare)
  • 4 rosii
  • o legatura de patrunjel
  • o lamiie taiata felii subtiri
  • 2-3 lingurite seminte crude de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu fenicul si rosii:

Am pornit cuptorul la 200 grade, dupa care am condimentat pestii cu sare si piper pe dinafara so pe dinauntru.

Intr-un castron am amestecat feniculul taiat subtire, cu rosia taiata bucati (dar si rondele), patrunjelul, lamaiia (taiata felii subtiri) si patrunjelul, le-am dat un praf de sare si piper negru.

Am umplut pestii (cit incape), iar restul amestecului l-am pus in tava sub si peste pesti.

Am mai stropit cu ulei de masline totul si am adaugat si jumatate de pahar de apa.

Am lasat la cuptor circa 40-45 de minute

TIPS-URI

1

La reteta lui Jamie am adaugat un ardei rosu taiat subtire

2

Am pus pentru "decor" si seminte crude de floarea soarelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu fenicul si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

fluturas 1

08.11.2009, 23:45

si eu sunt pe aici gata de mancat..daca mai e vreo portie mica,mica!

Sylvia 1

24.01.2010, 18:37

Excelenta combinatie, , imi plac si pestii mentionati si feniculul, trebuie sa incerc reteta . Felicitari bucataras.

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]