Daca doriti ceva usor, dar consistent si sanatos in acelasi timp, va recomand peste la tigaie cu legume. Se face usor si mai e si tare bun :) Este ideal pentru o cina usoara daca vreti.
Pentru a realiza bunatatea aceasta de peste am folosit cod de Alaska si amestec mexican de legume congelate. In ceea ce priveste pestele, puteti alege ce sortiment doriti, inclusiv peste de apa dulce care are o aroma aparte dupa cum stim bine.
Pentru alte arome inedite oricand ma gasiti pe www.gatituleojoaca.net :)
Am gatit legumele la aburi – intr-o cratita am pus apa, am asezat cratita pe foc si deasupra ei am pus o sita mare, iar in sita legumele. In felul acesta putem gati orice fel de legume, nu trebuie neaparat sa fie legume congelate.
Le-am lasat deasupra aburilor la foc potrivit cam 20 de minute, nu le-am lasat sa se inmoaie de tot fiindca am dorit sa-si pastreze cat mai mult din nutrienti si din vitamine. De fapt ele, legumele ,trebuie sa ramana putin crocante si sa ne crantane in gura atunci cand le mancam.
Cat timp legumele s-au facut singure la aburi, eu am facut pestele :) Adica am luat fileurile de cod de Alaska si le-am uns cu putin ulei de masline, iar apoi le-am condimentat bine-bine de tot cu piper verde, piper alb, fulgi de chilli, chilli pulbere, maghiran, tarhon si sare.
Apoi am incins putin ulei intr-o tigaie, nu e necesar sa punem mult ulei, ci doar cat sa se unga tigaia – pestele isi mai lasa singur grasimea lui. Am pus fileurile in tigaie si deasupra am turnat otet balsamic si sos de rosii. L-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti si l-am asezat pe un platou alaturi de legume cand acestea au fost gata.
Este intr-adevar picant, insa e un soi de mancare foarte usor, dar si foarte sanatos. Si inca ceva, aviz doamnelor – nu ingrasa :)
Se poate servi cu un pahar de vin alb alaturi.