Petale aperitiv

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2016 | 4179 vizualizari

 

Am vazut eu un filmulet si tare mi-a placut ce am vazut, cand e vorba de joaca hop si eu......eu asa consider, m-am jucat.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat foietaj 800 g Edenia (din asta am gasit, eu vroiam Bella)
  • 300 g carne tocata
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • pasta de tomata
  • cascaval ras
  • parmezan ras
  • 1 ou
  • cubulete de cascaval
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petale aperitiv:

Mi-a luat mai mult sa le bibilesc decat sa se coaca si sa se manance.....:)))))

Am lasat la dezghetat aluatul, la temperatura camerei, l-am intins putin cu sucitorul si apoi am decupat o forma de floare ( in filmulet taia cu un pahar ), eu m-am dat in barci.....ca am vrut floare.....Am pus carnea intr-un castron, am adaugat sare, piper, busuioc si pasta de tomata si am omogenizat. Separat am ras cascaval si parmezan. Am luat  floarea decupata si am intins din amestecul de carne, am pliat  si am strans bine apoi am unit colturile formand o ''petala''. Pe unele le-am umplut cu carne, altele cu amestec de cascaval si parmezan. Am uns o tava rotunda pentru pizza si am asezat in mijloc 5 petale umplute cu carne, apoi in jurul lor petale umplute cu cascaval si parmezan, ultimul rand a fost cu umplutura de carne. trebuiesc puse cu spatiu intre ele sa poata sa se coaca bine.

Ce mi-a ramas in plus, ca doar nu aruncam aluatul ramas, l-am intins din nou si am format petale, le-am asezat intr-o floricica mica intr-un vas de yena. Dupa ce am asezat petalele, in mijlocul celor cu carne am asezat cubulete de cascaval, am batut un ou si am uns fiecare petala in parte. Am bagat tava la cuptorul preincalzit, n-am cronometret cat am tinut tava, dareste foarte simplu, in momentul cand s-au rumenit si s-au deschis este gata. Am servit cu kechup.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Petale aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:41

Cred ca e o bunatate!

mihaelar63 1

25.10.2016, 07:28

Eram asa de ocupata sa citesc reteta atenta incat am uitat de coment ."< Foarte faina Asa-i omul , adica asta ca mine .Mai uita

Bya Ralu 1

25.10.2016, 14:35

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene