Un pranz usor si gustos si mai ales pe gustul tuturor.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se spala carnea, se sterge cu prosoape absorbante si se feliaza. Se bat bucatile de carne ca pentru snitele si se condimenteaza cu amestecaul obtinut din sare, piper si boia.
Intr-o cratita se pune untul sa se incinga. Bucatile de carne se asaza in cratita si se lasa la calit pana se albesc pe ambele parti. Cand incep sa se rumeneasca usor, se scot pe o farfurie.
In sosul ramas se pun rosiile cherry taiate in feliute. Se lasa la calit putin apoi se toarna smantana pentru gatit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se adauga urda zdrobita si se amesteca. Daca este prea gros sosul, se adauga un polonic din apa in care au fiert pastele fainoase. Se pune si usturoiul taiait in feliute. La final se pune carnea in sos si se mai lasa 2-3 minute impreuna.
Se serveste alaturi de tagliatelle, asezonate cu rosii cherry si frunze de busuioc.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui urda cu cascaval sau parmezan, dupa gustul fiecaruia.
2
Acelasi sos se poate prepara si cu piet de pui.