Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

de Bucataras in , 19 Dec 2017 | 9396 vizualizari

 

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si spune-ne cum ti-a iesit. 

 

INGREDIENTE

  • Piept de porc fara os – 1,5 kg
  • Patrunjel – 2 legaturi
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Coaja de la o lamaie
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Rosii uscate Kamis – 1 lingura
  • Amestec pentru carne de porc Kamis – 1 lingura
  • Vin alb – 200 ml
  • Apa – 200 ml
  • Sare, piper – dupa gust

Garnitura de cartofi dulci:

  • Cartofi dulci – 5 buc
  • Boia de ardei iute – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Vin alb demisec – 40 ml
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor:

Se cresteaza soriciul;

Se unge carnea cu putin ulei de masline;

Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;

Se potriveste de sare si piper;

Se baga salvia si patrunjelul in interior;

Se ruleaza bine si se leaga;

Se pune in tava de cuptor si se adauga apa si vinul;

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca o ora;

Se inlatura folia si se creste temperatura  la 200 de  grade pentru a se rumeni soriciul (acesta trebuie sa fie foarte crocant);

Carnea se scoate, si se taie felii groase dupa ce se inlatura sfoara;

Cartofii se curata si se taie wedges;

Se stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec si se condimenteaza cu amestec de cartofi prajiti si boia iute;

 

Se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 25 min; 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar