Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors

de ionix in Porc, 25 Sep 2010 | 9624 vizualizari

 

Din categoria ”mancare pentru sot” , la care nu am acces, va ofer acest piept generos... deh, cine m-a pus sa ma marit :D:D

 

INGREDIENTE

  • ·1,5 kg piept de porc·         
  • 250 g bacon·        
  •  O ceapa mica
  • o lingura cu sos worcestershire
  • 5-6 catei usturoi·         
  • 100 ml apa·         
  • o lingura cu ulei·         
  • Cimbru·         
  • Sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors:

 

Separat vom gati varza calita.

Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici=http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html

Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun mare.

 

Iar intre timp vom face pieptul de porc la cuptor.

Intr-un vas de yena punem apa, sosul worcestershire si uleiul.

Pieptul de porc il spalam bine, il dam cu sare, piper si cimbru dupa gust iar apoi il asezam in vas.

Tocam ceapa julien si usturoiul pisat cu un cutit iar apoi le punem peste carne.

Taiem felii mai groase baconul si-l asezam printre piept.

Bagam vasul de yena, fara a preincalzi cuptorul, si lasam la foc mic timp de o ora.

In acest timp invartim pieptul pe partea cealalta.

Dupa ora respectiva, cand pieptul se patrunde un pic, dam focul mai tare.

Lasam pana se rumeneste pieptul, la mine era extrem de fraged cand l-am scos, si apoi opriti focul.

Asezam pieptul langa varza calita iar bucatile de bacon peste varza.

Servim cu mamaliguta si ardei iute

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor langa varza calita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (18)

nadina73 1

29.09.2010, 00:36

vai ce bine rad esti tare de tot cu maritatu5f

ionix 1

29.09.2010, 08:27

@Nadina... pai, nu-i asa?

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]