Piept de pui aromat la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 22 Noi 2012 | 67421 vizualizari

 

O friptura tare buna si aromata, merge foarte bine atat pentru o masa festiva, cat si pentru o cina in familie

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • rozmarin
  • cimbru
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • pentru garnitura :
  • 1 kg cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui aromat la cuptor:

Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea.

Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza.

Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin.

Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe care-l trunam peste pieptul de pui si-l dam cca. 30 min la marinat.

Intre timp curatam 1 kg de cartofi, ii taiem felii mai groase si ii punem intr-o tava unsa cu ulei.

Se condimenteaza si cartofii cu sare, piper, boia.

Peste cartofi punem pieptul de pui marinat, apoi vom turna marinata si dam la cuptor pentru cca. o ora.

Din cand in cand stropim pieptul de pui cu sosul din tava.

Cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor, vom turna si restul de vin.

Se serveste alaturi de cartofi, o salata verde si un pahar de vin rosu sau cu ce va doriti.

Pofta buna!!!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu piept de pui si salata de sfecla cu hrean