Piept de pui in crusta de ierburi aromate

de Miha in Pui, 16 Apr 2011 | 6334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 50 g unt
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura cimbru
  • sare si piper
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de ierburi aromate:

Pieptul de pui se taie in jumatate. Fiecare bucata se sectioneaza pe jumatate, dar nu taiem de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mare si intinsa de carne. Acoperim cu folie alimentara si batem usor cu ciocanul de snitele. Saram si piperam si ungem fiecare bucata de carne cu unt.

Rulam apoi cat mai strans posibil.

Ierburile aromate le punem pe o farfurie si le amestecam. Fiecare rulou il ungem cu un strat subtire de mustar, apoi il tavalim prin amestecul de ierburi. Punem intr-un vas termorezistent, turnam vinul si acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu. Dam la cuptor la foc mediu pana scade lichidul. Scoatem capacul (sau folia) si mai lasam putin, pana rulourile se rumenesc usor.

Se servesc calde cu garnitura de piure de cartofi asezonat cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de lamaie si smantana