Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte

de La Ancuta in Pui, 12 Ian 2012 | 4431 vizualizari

 

Asta am mancat noi in acest weekend: o combinatie foarte buna intre pui si o salata usoara de linte verde.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pieptul de pui:
  • 4 felii de piept de pui
  • 100 g nuci
  • 3 catei de usturoi
  • 75 g smantana
  • 75 ml smantana lichida
  • 80 g cascaval ras
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • Pentru salata de linte:
  • 125 g linte verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 praz
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte:

Feliile de piept de pui se spala apoi se sterg bine de apa si se condimenteaza cu sare si piper. Eu am folosit un piept de pui, pe care l-am taiat in 4.
Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim carnea pe ambele parti (doar atat cat sa prinda putina culoare).

Scoatem puiul din tigaie si il asezam intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei.

Intr-un caston amestecam nucile taiate (nu tocate), cascavalul ras, usturoiul pisat si cele doua tipuri de smantana. Adaugam apoi patrunjelul tocat, sare si piper. Amestecam bine pana devine pasta.

Cu aceasta pasta ungem in strat gros fiecare bucata de carne.

Dam apoi la cuptor, la foc potrivit 25 de minute.

Intre timp ne ocupam de salata. Punem lintea la fiert in 500 ml supa de legume. Eu am lasat-o peste noate la inmuiat in apa. Am scurs bine apa si apoi am pus-o la fiert in supa de legume. Cand a fiert o dam deoparte si o scurgem bine.

Intr-o cratita incingem 1 lingura ulei de masline si 1 lingura apa. Adaugam ceapa si prazul taiate marunt. Lasam putin sa se soteze apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase. Daca sunt mici se pot taia si numai pe jumatate. Lasam sa fiarba 5 minute, pana scade sucul lasat de ciuperci. Adaugam rosia taiata cubulete si condimentele si mai lasam inca 5 minute, la foc mic. Adaugam apoi lintea fiarta si condimentam cu sare si piper.

La finalul povestii stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie (sau dupa gust) si amestecam.

Servim calda alaturi de puiul in crusta de nuci si un pahar cu vin :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

La Ancuta 1

14.01.2012, 17:57

Laura, Mirela va

La Ancuta 1

14.01.2012, 17:58

Multumesc Mihaela. Din pacatae la noi nu prea se foloseste lintea, chiar daca e buna si sanatoasa.

La Ancuta 1

14.01.2012, 17:58

carla ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de linte, pipote de rata confiate si varza pak choy