Piept de pui in doua marinade

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2011 | 5295 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta ca fiind pastrama de pui..dar..nu e :))))
Pastrama e uscata, afumata, condimentata, asta..e un mod grozav de bun de a gati pieptul de pui, de a inlocui mezelurile din comert si de a ne hrani mai sanatos puiutii.
Este foarte fraged, se taie frumos si e perfect pentru platourile cu aperitive

pssst, ma duc la frigider sa-mi tai pastrama de porc :)))

 

INGREDIENTE

  • pieptul de pui gatit in acest mod, se pregateste intial in doua marinade:  eu am pus vreo..4 piepturi de pui:))) asa ca am marit cantitatile
  • marinada 1:
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingura sare
  • ienibahar (cateva boabe)
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • apa
  • marinada 2:
  • sos de soia
  • 2-3 linguri miere
  • sare
  • boia de ardei..vreo 2 lingurite
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in doua marinade:

Modul de preparare e extrem de simplu.
Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :)))
Glumesc :P
Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita.

Dam la frigider pentru 24 ore.

O scoatem,. o uscam bine cu un servet curat (din partea mea..poate sa fie si murdar :))) )sau..o intindem pe sarma cu carlige :))))), si preparam marinada doi prin amestecarea ingredientelor.
Punem carnitza noastra (vorba lui epu' :))) ), in marinada si-o ascundem iar la frigider pentru 24 ore (numa' Brandusa mai gateste o mancare in 3 zile :))) .

Asaaaa...
Scoatem, legam cu ata fiecare piept (Dia, fii cuminte, ala de pui nu la care te gandesti tu :))) ) dandu-i forma de sul, invelim in folie de aluminiu si-i aliniem frumos, ca la armata :))) si-i dam la cuptor.
Dupa 20 min. scoatem folia si dam inapoi la cuptor.
Stropim din cand in cand cu sosul lasat de carne si lasam pana se rumeneste.
Cand e rece..taiem ata si feliem.

bai..la inceput parca am zis ca-i simplu =)) dar nu e :)))))

 

Sursa

sa nu ma iei de par, da?:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in doua marinade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu piept de pui