Piept de pui la gratar cu sos alb

de Rocsi in Pui, 11 Mar 2011 | 18913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara piele si os
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
  • 1 lingura ulei
  • pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu sos alb:

Pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.

il taiem in 5-6 bucati.

luam un ciocan de snitele si batem putin fiecare bucata.

condimentam fiecare bucatata de pui cu sare,piper ,boia de ardei dulce si presaram si putin patrunjel uscat.

luam un grill,punem 1 lingura ulei si il intidem cu un penson pe toata suprafata.

il punem pe foc la incins.

punem bucatile de piept si le rumenim pe ambele parti.

lasam la foc mic ca sa se patrunda bine.

SOSUL:

punem intr-o cratita untul la topit.

apoi punem faina si amestecam repede sa nu fac cocoloase.

cand s-a amestecat bine punem laptele ,treptat,pana obtineti consistenta dorita,mai gros sau mai subtire.(eu l-am facut undeva intre gros si subtire si am pus 1 cana lapte).

condimentam cu sare si piper.

il lasam sa fiarba la foc mic,timp in care invartim mereu in el.

mai spre final punem si smantana .

mai dam 3-4 clocote si inchidem aragazul.

asezam puiul pe farfurie iar deasupra punem sos.

luam niste patrunjel verde,il spalam si il tocam.

presaram deasupra mancarii.

eu am servit si cu salata de varza.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

14.03.2011, 21:05

Bellisima ce bunatate ai facut

Rocsi 1

15.03.2011, 19:09

multumesc draga mea sylvia

adry88 1

21.05.2011, 15:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos de smantana si ciuperci