Piept de pui marinat in iaurt

de gaby_duceag in Pui, 19 Dec 2010 | 4974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui, mare
  • 250 gr iaurt gras(eu am avut de casa, facut de mine)
  • o lingurita boia ardei iute
  • jumatate lingurita piper
  • o ceapa
  • 4 catei usturoi
  • o lingurita suc de limete
  • sare
  •  piper
  • ulei de masline
  • condiment Kotanyi- amestec de verdeturi, ciuperci si sare de mare iodata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat in iaurt:

Pieptul de pui se spala si se portioneaza in bucatele (cubulete sau fasii)
Se condimenteaza cu doua lingurite condiment Kotanyi

Ceapa se curata si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se feliaza.
Intr-un bol amestecam iaurtul cu lingurita de boia, sarea, piperul, ceapa, usturoiul si piperul.
Sare mai punem doar daca este necesar.
Introducem la frigider pentru cel putin doua ore. Putem lasa si peste noapte.
Incingem ulei de masline intr-o tigaie si plonjam in el bucatile de piept cu tot cu sos (fara ceapa si usturoi).
Lasam la foc potrivit pentru 10 minute cu capac apoi luam capacul, stropim cu sucul de limete si rumenim frumos pe toate partile.
Putem servi cu garnitura de orez, piure sau mamaliguta si mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat in iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci