Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

de mirela0911 in Pui, 12 Feb 2017 | 5635 vizualizari

 

Un pranz usor si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui, mare
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 felii sunca
  • 50 g cascaval Delaco
  • 1 lg masline negre feliate
  • verdeturi de Provence Kotanyi
  • 3-4 lg ulei

Pt. sufleu:

  • 800 g cartofi
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval Delaco
  • unt pt uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi:

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se adauga si cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Albusurile se bat separat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitia de cartofi.

Se iau formele de ramekin si se ung bine cu unt. Se umplu cu aceasta compozitie si se lasa deoparte. 

In tot acest timp, ne ocupam si de carne.

Pieptul de pui se taie fasii potrivite ca pentru snitele, 4 bucati. Se bat usor, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se presara putina boia. Cascavalul se taie felii subtiri. Pe o parte a bucatii de carne, se pune felia de sunca, cascavalul si maslinele. Se acopera cu cealalta parte, eventual se prind cu scobitori pentru a nu se desface in timpul coacerii. Intr-o tava de yena, se pune uleiul si se asaza bucatile de carne, se presara deasupra verdeturi de provence.

Se incalzeste cuptorul la 190-200 de grade C. Se introduc, atat carnea cat si cartofii deodata. Carnea se mai intoarce si pe partea cealalta, eventual, se poate adauga putina supa de legume sau apa. 

Cand sunt rumenite frumos, atat carnea cat si cartofii, se scot din cuptor si se servesc

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii se pot pune si intr-un vas de yena mai mare.

2

Pentru pieptul de pui, se poate folosi orice umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu curry si caju