Piersici grilate

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Iul 2011 | 2872 vizualizari

 

De ce nu? :) Piersicile coapte au o aroma minunata! Siii... fara cioco... nu se poatee :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • Umplutura:
  • jumatati de piersici
  • Finetti
  • gris
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici grilate:

Aluatul se pregateste ca la reteta de Pariziene cu fondant de visine.

Jumatatile de piersici se umplu cu finetti, apoi se scufunda partea taiata in gris astfel incat sa nu se umezeasca aluatul si sa nu cumva sa ramana necopt.

Punem o jumatate de piersica pe un cerc de aluat de cca 0.3 cm grosime, ungem cu amestecul de galbenus si lapte, asezam grilajul si il ungem si pe acesta.

Le mai lasam la dospit vreo 15min, apoi punem tava la cuptor pana cand se rumenesc.

TIPS-URI

1

Putem inlocui piersicile cu mere, nectarine, caise, iar in loc de finetti putem folosi gem, branza indulcita sau alte umpluturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici grilate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

horia 1

09.07.2011, 22:08

interesanta reteta si imagini.cred ca a fost super gustoasa.felicitari!

RuxyRux 1

09.07.2011, 22:11

Vai cum arata...si ce bunatate

Anamaria7 1

10.07.2011, 14:36

Gaby, aduuc, ca m-am dat pe piersici mai nou ) mersi, Horia! Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si mascarpone