Piersici umplute

de Geanina87 in Prajituri, 18 Ian 2014 | 25914 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Rocsi si-i multumesc tare mult. Ea a facut caise, iar eu piersici,dar piersici cat alea adevarate de mari :D Data viitoare le fac mai mici. Sunt asa de bune...va sfatuiesc sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de untura (la temperatura camerei)
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie,rom sau de care va place
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • miezul scobit si faramitat
  • Decor:
  • colorant alimentar galben,verde, rosu
  • zahar tos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici umplute:

Se mixeaza untura cu zaharul.Incorporam si ouale, unul cate unul,adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,coaja de portocala si esenta.Amestecam bine cu mainile si incepem sa punem faina putin cate putin pana cand rezulta un aluat nelipicios.Se formeaza bilute si se asaza frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox. 20 min.Nu trebuie coapte prea mult. Se lasa la racit, dupa care se scobesc cu grija. Eu m-am ajutat de un cutit micut.

Frisca impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi pana se dizolva ciocolata.Amestecam ca sa se omogenizeze.Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.Adaugam si miezul scobit impreuna cu esenta de rom, iar cu crema rezultata umplem piersicile.

Pregatim 3 vase cu putina apa in care am turnat colorant diferit in fiecare.Trecem piersicile prim colorant,dupa care,imediat, le tavalim prin zahar tos.

TIPS-URI

1

Folositi neaparat manusi atunci cand colorati piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]