Am mancat prima data piftelute din soia facute de mama mea. Am fost cucerita de la prima imbucatura. Erau facute in varianta prajita, insa eu prefer, de obicei, varianta la cuptor.
Desi nu tin post, acum, am incercat si eu si au iesit delicioase. Pentru amatorii de soia si poate...nu numai!
Soia am pus-o intr-un castron, la hidratat pentru un sfert de ora, cu apa fierbinte, cat sa o acopere.
Morcovul si ceapa le-am curatat si le-am spalat. Mocovul l-am ras, iar ceapa am taiat-o cubulete. Patrunjelul l-am spalat si l-am tocat.
Dupa ce s-a hidratat soia, am scurs-o (nu foarte bine) si am adaugat legumele, sarea si pesmetul. La sfarsit am adaugat un pic de ulei de masline cat sa lege un pic compozitia. Am amestecat bine si am format piftelute pe care le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am copt la foc mediu cam 10 minute, le-am intors cu o paleta si le-am mai lasat la copt inca 10 min.
Le-am scos din tava si le-am lasat sa se raceasca,nu inainte de a savura una asa fierbinte.
Separat intr-un vas, am taiat felii doi catei usturoi, am adaugat putina sare, putin ulei masline, putin lapte de soia, morcovul si telina fierte. Am bagat blenderul in functiune si a rezultat o pasta destul de consistenta pe care am desfacut-o cu restul de lapte de soia.
Am "scaldat" o pifteluta in sos si am savurat cu placere.
1
ingredientele au costat aproximativ 7 lei.