Piftie de gaina

de COSTEO in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 13758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de gaina:

Se spala gaina si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece la foc mic, se adauga 1 lingurita de sare si cand da in clocot se ia spuma si se adauga ceapa curatata si lasata intreaga,1 morcov curatat  si cartofii curatati si taiati in 2 si se lasa sa scada la foc mic, fierband pana se desprinde bine carnea de pe os.

Cand carnea este fiarta si apa a scazut la jumatate, se scoate carnea si se ia de pe os si se aseaza in castronele sau boluri, iar zeama se strecoara pintr-o sita in care a fost pus usturoi pisat direct peste carne, in asa fel incat sa acopere carnea.

Castronelele se orneaza cu frunze de patrunjel si se asezoneaza cu piper si cand se mai racesc se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]