Piftie de porc

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2010 | 26173 vizualizari

 

Piftie traditionala, fara ingrediente care sa altereze gustul.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc
  • 2 urechi de porc
  • Cateva fasii de soric
  • 1 kg carne slaba de porc
  • 3 Morcovi
  • 1 Pastarnac
  • 1 Patrunjel
  • 1 Telina
  • 2 Cepe
  • 2 Capatani usturoi
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Mod de preparare piftie:

Picioarele, urechile, soriciul si carnea se curata se spala si se pun in apa rece 1 ora.

Zarzavatul se curata si se spala

Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare impreuna cu zarzavaul se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.

Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pt a ramane zeama limpede, timp de 6-8 ore. Se indeparteaza spuma cand se formeaza

Legumele se scot dupa circa 2 ore si se fierbe in continuare.

Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi

Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pt a nu se usca.

A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.

Usturoiul se curatza se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama pentru piftie .Se potriveste de sare.

Carnea si urechile se portioneaza in castroane se toarna zeama prin sita fina deasupra si se lasa la racit. Fiecare castron de piftie se poate orna cu felii din zarzavatul fiert.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

desi exista mai multe variante de piftie, cea mai gustoasa este tot cea preparata cu carne de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba de curcan