Piftie de porc portionata

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2013 | 9350 vizualizari

 

Intotdeauna o piftie de porc, corect preparata, va fi bine venita pe masa de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc pentru piftie: 1-2 urechi, 4 picioare, 1 ciolan proaspat, carne de la cap
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 castravete acru,
  • 1/2 gogosar acru (pentru decor)
  • hrean ras
  • 1 capatana usturoi
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc portionata:

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.
Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.

Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
Curatati si pisati bine usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora piftia este gata.

Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati fiecare portie de piftie cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceasta reteta de piftie este o reteta traditionala, nelipsita de pe masa de Craciun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc portionata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de gasca si rata