Piftie de porc- Racitura

de divainbucatarie in Porc, 17 Dec 2010 | 10704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc – pulpa superioara
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 1 gogosar murat
  • 1 capatana mica usturoi – pisat
  • pentru decor
  • 2 oua fierte (tari) – vom folosi albusul
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc- Racitura:

Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le freacam bine cu malai si le spalam.

Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert. Dupa ce scoatem spuma de mai multe ori punem si zarzavatul si continuam fierberea la foc mic pana se desprinde carnea de pe oase.

Dezosam carnea, o portionam si realizam diverse decoruri din albusul de ou si morcovul fiert. Le punem in castronele.

Strecuram supa, punem usturoiul pisat si verificam daca se coaguleaza introducand o lingura de zeama in frigider pentru 15-20 minute. Daca nu este suficient de coagulata mai adaugam 2 foi de gelatina (le fierbem separat si apoi le amestecam cu zeama noastra). Umplem castronelele cu zeama si le dam la frigider. Se servesc doar a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc- Racitura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri cu ciolan afumat