Piftie de porc/racituri

de diaconta in Porc, 3 Dec 2018 | 6268 vizualizari

 

O reţetă românească pe care am pregătit-o de nenumărate ori, doar ca nu am scris reţeta.
Sunt convinsă că exista mai multe variante de pregătire a piftiei, în funcţie de zona ţării sau preferinţele fiecaruia dintre noi.
Aşa că m-am gândit să vă spun cum o pregătim noi.

 

INGREDIENTE

In functie de cantitatea dorita,puteţi sa puneţi mai multa carne si apa,preferabil carnea sa fie cu os si şoric. Eu am obtinut un vas de aproximativ 2.5 litri si unul mititel,mai de moft aşa

  • 2 picioare de porc(partea cu unghia)
  • 1 buc. rasol de porc cu mai multa carne
  • 1 buc.coada de porc
  • 2-3 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare dupa gust
  • Boabe de piper
  • Apa rece pentru fiert
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc/racituri:

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert.

Am pus apa în oala. Daca va place sa fie mai multa piftie/aspic decât carne, va trebui sa puneti mai multa apa, mai ales ca nu veti mai putea adauga apa dupa aceea.

Noi am folosit o oala mai larga de 6 litri, am pus apa cât sa acopere foarte bine carnea, sa depaseasca cu vreo 15 cm.

 Am pus apoi o lingurita de sare si boabele de piper.

Am lasat sa fiarba la foc foarte mic, altfel se va tulbura lichidul.

Se culege spuma ce se formeaza la suprafata în timpul fiertului.

Se poate sa fie nevoie sa fiarba câteva ore pâna sa fie gata.

Dupa aproximativ 3 ore, am pus morcovii curatati si usturoiul tocat.

Daca este nevoie, mai adaugati sare.

Am mai fiert pâna s-au fiert si morcovii.

Când carnea se desprinde de pe os, putem sa verificam si daca lichidul se încheaga.

Luam o lingura de lichid si îl punem pe o farfurioara rece.

Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa lasam sa se aseze câteva minute.

Putem de asemenea sa verificam daca piftia este gata luând putin lichid între degete, daca  degetele se lipesc, ar trebui sa fie gata.

Am scos carnea într-un vas si am strecurat lichidul printr-o sita foarte fina.

Am desfacut toata carnea de pe oase. Soricul l-am curatat de grasime.

In vasul în care am pus piftia, am asezat bucati de carne, soric si morcov.

In vasul mai mic am pus si un ou fiert si patrunjel verde.

Am pus apoi lichidul peste carne. Am cules grasimea de la suprafata cu ajutorul unui servetel de hârtie,apoi le-am lasat în camara sa se închege.

Am presarat deasupra boia de ardei.

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc/racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Racitura cu carne de porc