Piine de casa

de tarasmariana in Piine, 7 Iun 2014 | 8694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingura de sare
  • 25 ml de ulei
  • 125 ml de apa
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine de casa:

Punem 25 ml de apa calduta intr-un bol, punem drojdia si se lasa 10-15 minute.

Punem intr-un vas 100 ml de apa, zaharul, sarea, uleiul si oul. Dupa aceea se amesteca bine cu o lingura si se adauga drojdia. Se amesteca toate si incepem sa adaugam 350 g de faina cernuta si amestecam cu o lingura. Se pune aluatul la dospit timp de o ora. Dupa aceea, punem restul de faina pe masa, o etalam si punem aluatul peste faina si incepem sa framantam pana nu mai ramane niciun pic de faina. Formam o franzela, punem hartie de copt in tava si punem franzela. Facem niste taieturi deasupra franzelei si o mai lasam inca 15-20 de minute. Dupa aceea, se unge painea cu putina apa si o punem la cuptorul preincalzit la 180°. Introducem painea in cuptor pentru aproximativ o ora. Dupa aceea invelim painea intr-un prosopel 10-15 minute.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]