Pilaf cu morcov

de violeta30 in Mancaruri de legume, 9 Noi 2014 | 3954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 morcov mare ras
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu morcov:

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc potrivit fara a se amesteca in cratita pana scade bine lichidul. Daca se mesteca inainte de a scadea apa se va lipi orezul de fundul cratitei. Cand a scazut si s-a legat se adauga piperul. Se adauga patrunjel tocat deasupra, se opreste focul si se lasa la odihnit cateva minute cu capacul pus.

Este o garnitura potrivita pentru peşte, friptura sau se poate servi si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

la 10:43

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez de vara