Pilaf cu pulpa de porc dezosata

de babi5 in Porc, 27 Sep 2014 | 3013 vizualizari

 

O mincare usoara si spornica, o fac mai mereu cu diverse combinatii , pentru batrinii mei .Cred ca ar fi binevenita o rubrica cu retete si pentru Batrini..

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg pulpa porc dezosata
  • 400 gr orez
  • 2 cepe mai maricele
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei rosu
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel (mai mare)
  • 1 felie telina
  • frunze patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura vegeta
  • piper
  • 1 foaie dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pulpa de porc dezosata:

Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l)  impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi  dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna 10 minute amestecind din cind in cind,apoi adaugam apa fierbinte 3 l.  

Potrivim de sare,piper, vegeta punem foaia de dafin acoperim si lasam sa fiarba la foc mic

Intre timp spalam orezul  din citeva ape apoi il lasam in apa pina il punem la fiert.Cind carnea este aproape fiarta adaugam orezul si lasam sa fiarba 10-15minute dupa care oprim focul ,asezonam cu patrunjel verde si lasam acoperit pina orezul isi mareste complet volumul.Se serveste cald alaturi de salate sau muraturi

TIPS-URI

1

Un fel de mincare o putem numi si de regim

2

Alaturi se pot servi salate proaspete sau muraturi

3

Cei care doriti sa iasa mai consistent respectati proportia de 3/1

4

Eu am folosit mai multa apa fiindca l-am dorit mai fluid

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pulpa de porc dezosata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnita afumata "de la borcan"