Pilaf cu urzici

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 18 Apr 2011 | 10387 vizualizari

 

Un pilaf ce a iesit peste toate asteptarile. Doar urzicile sunt mari vedete cu beneficii incomensurabile pentru organism !!!

 

INGREDIENTE

  •  5 cm praz
  • codite de ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov mic
  • 2 rosii
  • 1 pahar orez
  • 50 ml ulei masline
  • 1 mana urzici tinere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu urzici:

Legumele se curata si se spala.

Urzicile se aleg si se spala bine .

Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei .

Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min .

Puneti  apa [ dublu  cat sa acopere compozitia ], sare  + rosiile taiate cubulete + urzicile taiate marunt.

Fierbeti incet la foc mic sub capac  verficand din cand in cand sa nu scada prea tare [ adaugati apa daca mai este necesar ]

Potriviti gustul cu sare si piper .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi  manusi la  manipularea  urzicilor .

2

Culegeti urzici din zone nepoluate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 19:43

ce bine arata..............

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:58

Ce pofta mi-ai facut! Tare mult imi plac urzicile, am avut grija sa pun cateva pungute la congelator... deci trec si aceasta reteta la favorite,draga mea!

mihaelar63 1

07.07.2018, 11:39

Claudia , eu zic ca gasesti tot anul . De undeva de unde au fost cosite si cresc din nou , iei frunze tinere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu sfecla rosie