Pilaf de orez cu dovlecel - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 28 Noi 2011 | 13881 vizualizari

 

Anul acesta s-au facut dovleceii la mine in gradina din belsug . Asa ca am cadorisit vecinii , musafirii , rudele, colegii chiar si pe vecinele de la serviciu !!!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei cruzi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 rosii
  • 300 gr orez
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei 
  • patrunjel si telina verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu dovlecel - de post:

Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc ,se prajesc usor in ulei .

Adaugati dovlecelul cuburi + orezul si mai prajiti inca 2 min .

Sarati , puneti rosiile cubulete+ 1 l apa.

Fierbeti 20 min . la foc mic sub capac avand grija sa complectati cu apa daca e cazul .

Pilaful  e gata daca bobul de orez este fiert.

 Serviti asezonat cu patrunjel verde si piper. Eu am avut si   muguri de flori de telina .

TIPS-URI

1

Orezul nu va fi lipicios  daca la inceputul prepararii il prajiti in ulei pana devine sticlos .

2

Dovlecelul crud nu trebuie curatat, este mai gustos cu coaja .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu dovlecel - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]