Pilaf de orez cu mazare

de T I M E A in Mancaruri de post, 27 Feb 2015 | 11264 vizualizari

 

Pentru ca tot e perioada postului, am pregatit un pilaf de orez cu mazare gustos in care am adaugat si alte legume ce se potrivesc perfect cu orezul. Fie il serviti simplu fie cu carne, e la fel de bun.

Eu l-am facut la Multicooker Philips, insa il puteti face exact cu aceste ingrediente si la cuptor intr-un vas rezistent la caldura.

 

INGREDIENTE

  • 2 canite orez (canita de la aparatul Multicooker)
  • 8 canite de apa ( se masoara cu aceeasi canita cu care s-a masurat si orezul)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 felii ardei verde
  • 2 felii ardei rosu
  • 2 morcovi mari
  • 200 gr mazare congelata
  • 1 lingurita rasa sare
  • un pic de piper
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu mazare:

- spalam orezul in mai multe ape si il lasam acoperit cu apa calda pana pregatim restul
- punem uleiul in vas si pornim functia ‘Fry’ selectand timpul de gatire pe 10 minute
- curatam si spalam legumele
- ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem la calit
- morcovii ii taiem cubulete si ii adaugam in vas
- adaugam orezul si amestecam
- turnam 8  canite de apa, adaugam sarea si piperul si pornim functia ‘pilaf’ a aparatului
- dupa aprox 25 de minute adaugam mazarea si acoperim vasul din nou
- la final adaugam patrunjelul tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de primavara