Pilaf de orez (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Mar 2014 | 11428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 4 linguri de ulei
  • cca 300 gr.orez
  • cca 500-600ml apa
  • sare si piper dupa gust
  • sos de soia
  • partunjel verde tocat
  • marar uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez (de post):

Curatam ceapa,o spalam si o taiem cubulete.

La fel procedam si cu morcovul.

Sotam ceapa si morcovul in ulei cca 10 minute.

Spalam orezul in apa rece, il scurgem,apoi il adaugam peste legumele sotate si amestecam in continuu doua-trei minute sa nu se prinda mancarea de cratita.

Adaugam o cana cu apa rece (250 ml), amestecam din cand in cand. Condimentam cu sare si piper (punem mai putina sare decat de obicei pentru ca vom servi pilaful cu sos concentrat de soia care este foarte sarat la gust).

Dupa ce scade apa, mai adaugam o cana cu apa, lasam sa fiarba la foc mic,adica sa se umfle orezul, la final adaugam putin partunjel verde tocat  si servim.

La servire presaram marar uscat si stropim pilaful cu putin sos de soia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta