Pipote de curcan cu sos de lapte

de mihaelar63 in Curcan, 23 Noi 2014 | 6377 vizualizari

 

Am pus separat pipotele de la 3 curcani de casa si am incropit o tocanita decenta pentru 3 persoane . Traiasca socra ce ne creste curcani :D !!!Mi-am amintit de tocanitele de pui cu lapte ale bunicii si am decis sa inlocuiesc smantana cu lapte . Pipotele le-am facut la comanda , beneficiar principal - Andrei .

 

INGREDIENTE

  • 3 pipote curcan -400 gr
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 gogosar
  • 50 ml ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri untura proaspata de curcan
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
  • sare
  • fulgi de chili
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de curcan cu sos de lapte:

Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare .

Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul .

Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand .

Adugati pipotele in sosul de lapte si mai lasati sa fiarba la foc mic 5-10 minute [ un clocot ] . Daca sosul este prea gros diluati-l cu zeama in care a fiert pipotele .

Serviti tocanita de pipote asezonata cu mult patrunjel verde si presarata cu fulgi de chili .

Folositi garnitura preferata , mamaliguta sau orez fiert simplu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de curcan cu sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

deyutzky 1

23.11.2014, 12:30

mmmm buuune

mirela0911 1

23.11.2014, 15:30

Buuuuun!

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:06

Noi am avut garnitura de orez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]