Piscoturi cu crema de mascarpone

de Dnelutza in Dulciuri, 24 Feb 2010 | 8769 vizualizari

 

O reteta inventata cu ingredientele gasite prin si pe linga frigider

 

INGREDIENTE

  • 300 g mascarpone 
  • 225 g migdale si alune 
  • 150 g ciocolata amaruie
  • piscoturi
  • nuca de cocos
  • suc de portocale (sau cafea)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi cu crema de mascarpone:

Topim in MO ciocolata, adaugam migdalele si alunele macinate si mascarponele. Cu ajutorul unei linguri, amestecam bine toate ingredientele (atentie, folositi un vas destul de incapator, sa nu fiti nevoiti sa schimbati), vom obtine o crema destul de consistenta, dar delicioasa. Acum ca crema e gata, luam cite un piscot, iar cu lingurita punem crema deasupra, acoperim cu alt piscot, apoi cu ajutorul domnului "degetel aratator", nivelam frumos pe margini. Facem asa cu toate piscoturile, le asezam pe o farfurie, iar dupa aceea facem cafea (daca piscoturile vor fi consumate de cei mari) sau suc de fructe, daca sint consumate de copii. Eu am facut suc de portocale, apoi am luat cite un piscot si-l trecem rapid prin sucul de portocale, bineinteles ambele laturi ale fursecului, apoi le tavalim prin nuca de cocos. Cind am terminat cu toate piscoturile, le dam la frigider pentru circa jumatate de ora, apoi le putem servi. Sint delicioase, gustul dulce acrisor e demential de bun...

TIPS-URI

1

Crema se poate folosi si la torturi sau la lipit biscuiti/foi de napolitana

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata