Piure de cartofi aromati in sos rosu

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 7412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi curatati si taiati cubulete
  • 3 foi de dafin
  • 25 gr unt
  • 10 ml lapte cald
  • sare
  • Pentru sos
  • 20 ml lapte
  • 1 ceapa rosie mica, curatata si toccata
  • 1 catel de usturoi, curatat si tocat
  • 1 lingurita zahar brun
  • 200 ml bulion de rosii (suc de rosii)
  • 10 gr amidon alimentar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi aromati in sos rosu:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si foile de dafin. Dupa ce au fiert, cartofii se scurg, se inlatura foile de dafin apoi se paseaza. Se incorporeaza untul urmat de lapte si se mixeaza pana se obtine un piure fin (se sareaza dupa gust).Se pastreaza calzi.

Pentru sos se “calesc” ceapa si usturoiul in 20 ml lapte. Se presara zaharul brun si se amesteca. Se toarna bulionul si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Sosul se strecoara apoi se pune iar pe foc. Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml apa rece apoi se adauga la sos, amestecand continuu. Sosul se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin, amestecand.

Intr-o farfurie se toarna sosul. Se aseaza in sos cartofii piure si se servesc presarati cu busuioc (optional) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi aromati in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la tigaie