Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Apoi se adauga usturoiul si se lasa sa se calasca si el. Se adauga 1 lg de faina alba ,se lasa sa se caleasca un pic si se stinge cu bulion si apa. Se lasa sa fiarba bine pana usturoiul si ceapa sunt fierte. Se adauga sare, piper, o foaie de dafin si 1 lgt de zahar si se amesteca bine. Se mai lasa sa dea un clocot si se stinge focul. Se pregateste pireul. Cartofii fierti se scurg de apa, se pune untul si se paseaza bine. Se mai adauga si laptele caldut si se amesteca pana devine fin si cremos.
Se serveste cald cu sos si chiftele si castraveti murati.